Podnesen zahtjev za izdavanje ekološke dozvole za MHE Hotovlje na Vrhovinskoj rijeci

 

Iako je protiv rješenja Ministarstva za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske 03.03.2020. kojim se zaključuje da investitor izgradnje male hidroelektrane Hotovlje ''Delaso'' d.o.o na Vrhovinskoj rijeci u opštini Kalinovik nije obavezan da sprovede procjenu o utjecaju na životnu sredinu podnesena tužba, gradnja male hidroelektrane nije obustavljena.  Ministarstvo je otišlo korak dalje i pokrenulo proceduru izdavanja okolinske dozvole, kako navode na osnovnu  člana 39. i člana 88. Zakona o zaštiti životne sredine, i člana 2. Pravilnika o postrojenjima koja mogu biti izgrađena i puštena u rad samo ukoliko imaju ekološku dozvolu.  Poziv za uvid u dokumenaciju i dostavljanje komentara prenosimo u cjelosti:

Ministarstvo za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske obavještava zainteresovanu javnost

O PODNOŠENJU ZAHTJEVA ZA IZDAVANJE EKOLOŠKE DOZVOLE

ZA MHE ''Hotovlje'' na Vrhovinskoj rijeci Opština Kalinovik instalisane snage 4.68 MW

Podnosilac zahtjeva ''DELASO'' d.o.o  Teslić  ul. Svetog Save 87a.

Dana 2.7.2020. godine podnosilac zahtjeva ''DELASO'' d.o.o. Teslić ul. Svetog Save 87a predao je Ministarstvu za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske zahtjev za izdavanje ekološke dozvole za MHE ''Hotovlje'' na Vrhovinskoj rijeci, opština Kalinovik, instalisane snage 4.68 MW.

Zainteresovana javnost može izvršiti besplatan uvid u zahtjev za ekološku dozvolu i priloženu dokumentaciju u roku od 30 dana od objavljivanja ovog obavještenja. Obavještenje je objavljeno 16.10.2020. na stranici www.akta.ba

 

                          

Gradnja MHE Hotovlje 16.04.2020

 

                                                                                                  Gradnje MHE Hotovlje  oktobar 2020.

19/10/2020